Autocar din și spre Sibiu

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Sibiu

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Întrebări frecvente

Sibiu are 3 stații de autocar. Accesează această pagină pentru locațiile acestora pe hartă.
FlixBus oferă călătorii accesibile cu autocarul către Sibiu, la prețuri începând de la 13,99 lei, în funcție de locul de plecare.
Pentru a folosi biletul de autocar cu destinația Sibiu, este suficient să îi arăți șoferului codul QR din confirmarea primită prin e-mail sau din aplicația FlixBus. Nu este nevoie să tipărești biletul!
Da, toate autocarele FlixBus cu destinația Sibiu sunt echipate pentru pasagerii cu mobilitate redusă. Depunem eforturi pentru a face autocarele noastre cât mai confortabile și mai accesibile posibil pentru persoanele cu dizabilități și cu mobilitate limitată. Animalele însoțitoare sunt acceptate la bordul tuturor autocarelor FlixBus care efectuează curse către Sibiu. Transportul scaunelor cu rotile, al scaunelor cu rotile pliabile, al echipamentelor auxiliare de mers și al altor dispozitive de mobilitate asistată este gratuit.
Ești în căutarea unor noi aventuri? Cele mai populare destinații în care poți ajunge cu ușurință din Sibiu sunt București, Budapesta, Viena. Aceste orașe oferă o varietate de experiențe, așa că începe să le explorezi chiar astăzi!.
Este foarte simplu să achiziționezi un bilet de autocar către Sibiu. Poți rezerva online sau poți utiliza aplicația gratuită FlixBus pentru cea mai convenabilă experiență și cele mai bune oferte. De asemenea, în timpul procesului de rezervare, poți rezerva un loc pentru călătoria ta cu autocarul către Sibiu, în funcție de disponibilitate. Alege din diverse tipuri de locuri, cum ar fi locuri cu vedere panoramică, cu masă sau cu pat. Pentru plata biletelor de autocar către Sibiu, FlixBus acceptă diverse metode de plată, precum card de credit, PayPal, Google Pay și Apple Pay. Alege metoda cea mai convenabilă în timpul procesului de finalizare a comenzii. De asemenea, poți compensa emisiile de carbon selectând opțiunea de compensare a emisiilor de CO₂ la rezervarea biletului de autocar cu FlixBus.
Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește bagajele pentru călătoria cu autocarele FlixBus cu destinația Sibiu. Biletul tău de autocar include transportul GRATUIT al unui bagaj de mână (30x42x18 cm, până la 7 kg) și al unui bagaj de cală (50x80x30 cm, până la 20 kg). Pentru informații privind bagajele suplimentare sau speciale, consultă această pagină. Multe dintre autocarele noastre sunt dotate cu suporturi pentru biciclete în spate sau dispun de huse specializate pentru biciclete. Accesează acest link pentru recomandări privind luarea unei biciclete pe ruta Sibiu și consultă informațiile disponibile la acest link pentru costurile de transport al bicicletelor.
Da, copiii sub 15 ani pot beneficia de tarife mai mici pentru călătoriile cu autocarul către Sibiu. Calculăm cel mai accesibil tarif pentru tine, ținând cont de toate reducerile disponibile. Dacă un tarif redus este mai mic decât tariful pentru copii, se va aplica același preț. Pentru mai multe detalii, poți citi politica noastră privind deplasările copiilor și scaunele pentru copii. Cărucioarele pliabile pot fi luate gratuit în autocarul către Sibiu.
Este simplu să ajungi la Sibiu cu ajutorul FlixBus conexiuni din 187 orașe diferite. În timpul călătoriei cu autocarul către Sibiu, te poți bucura de spațiu suplimentar pentru picioare, prize electrice și toalete. Majoritatea autocarelor noastre oferă și Wi-Fi gratuit. Nu uita să aduci încărcătoarele dispozitivelor tale pentru a folosi prizele electrice de la bordul autocarului. Economisește în ceea ce privește cazarea luând un autocar de noapte, dacă îți permite programul.

Informații turistice despre Sibiu

Informații despre Sibiu

Situat în inima Transilvaniei, Sibiul a fost vreme de peste un secol capitala acestui principat și unul dintre cele mai înfloritoare orașe din Transilvania. În ultima perioadă, a cunoscut o renaștere economică și culturală semnificativă, fapt atestat și prin declararea sa drept Capitală Culturală Europeană în anul 2007, alături de Luxemburg.

Principala atracție turistică a centrului istoric al Sibiului este Piața Mare a orașului. Aici se află câteva dintre cele mai importante clădiri din oraș: primăria, biserica romano-catolică, dar și galeria de artă a Muzeului Brukenthal. Tot aici, au loc numeroase festivale precum Cibinfest (echivalentul local al Oktoberfestului german) și târgul anual de Crăciun, care începe la mijlocul lunii noiembrie și ține până în ianuarie. Dacă aveți ocazia, vă recomandăm să vizitați orașul în această perioadă, acesta fiind considerat cel mai frumos târg de Crăciun din România.

Intrarea dinspre Piața Mare spre Piața Mică se face pe sub Turnul Sfatului. Urcați neapărat în acest turn, pentru a vedea panorama centrului vechi al Sibiului. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar intrarea costă 5 lei. În Piața Mică nu sunt foarte multe obiective turistice importante, dar la celalalt capăt al acesteia, înspre Orașul de Jos, se află Podul Minciunilor. Deschis în anul 1860 pentru a lega Orașul de Sus cu cel de Jos, acest pod din fontă este legat de mai multe legende despre denumirea sa. Inițial, acesta se numea Liegenbrucke (podul culcat), dar, printr-o confuzie, a primit numele actual de Lügenbrücke (podul minciunilor).

Obiective turistice în Sibiu

Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai vechi clădiri în stil gotic din Transilvania. Această impunătoare catedrală, aparținând parohiei luterane, este situată în Piața Huet, lângă Colegiul Național Brukenthal și în spatele clădirii primăriei. Construită încă din anul 1321, a primit actuala formă în urma unor ample renovări din secolul XVI. În evidență iese, în primul rând, turnul bisericii, care este cea mai înaltă construcție din Sibiu și are 4 turnulețe, câte unul în fiecare colț. Vă sfătuim să urcați și în turnul catedralei. Chiar dacă este foarte obositor, panorama pe care o oferă vă va răsplăti efortul! Acesta este deschis zilnic între orele 9:00 și 20:00 vara, iar iarna până la ora 17:00; biletul de intrare costă 3 lei. În plus, în interiorul bisericii există și o frumoasă galerie de lespezi funerare, unică în România.

Muzeul Brukenthal este un complex muzeal împărțit pe mai multe corpuri. Sediul principal se află în Palatul Brukenthal din Piața Mare și găzduiește muzeul de artă. Acesta conține o impresionantă colecție de pictură datând din secolul XV până în secolul XVII și aparținând perioadei renascentiste italiene, spaniole, flamande și germane. De asemenea, include și o secție de artă românească. Vă recomandăm să vizitați și muzeul de istorie naturală și muzeul de istorie, care cuprinde o numeroasă colecție de armuri din Evul Mediu. Este deschis de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00; puteți achiziționa un bilet unic de vizitare, care asigură intrarea la toate muzeele și costă 45 de lei.

Sibiu: Cultură și istorie

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA este un muzeu în aer liber situat în Dumbrava Sibiului, care își propune să ilustreze gospodării tradiționale românești din diverse perioade și regiuni istorice ale României. Este cel mai mare și mai frumos muzeu cu această tematică din România, merită să fie pus pe lista voastră! Se află chiar la ieșirea din Sibiu și puteți ajunge aici cu autobuzul 13 din gară sau din centru, care circulă o dată la fiecare 20 de minute. De asemenea, puteți lua și taxiul, prețul cursei fiind de circa 15-20 de lei. Muzeul ASTRA este deschis zilnic între orele 9:00 și 17:00, iar biletul de intrare costă 17 lei.

Vă recomand să vă rezervați cel puțin 3-4 ore pentru vizitarea muzeului, întrucât pe parcursul celor 10 km de alei veți întâlni peste 300 de clădiri. În multe dintre acestea puteți și intra, fiind amenajate specific perioadei din care provin. În muzeu se găsesc locuințe tradiționale aparținând tuturor minorităților etnice din România, ateliere meșteșugărești și instalații pre-industriale. Cele mai interesante construcții pe care trebuie neapărat să le vizitați sunt biserica de lemn din Maramureș, școala tradițională amenajată specific propagandei comuniste din anul 1959 și morile de vânt, în care puteți și intra. La finalul vizitei, vă puteți odihni și lua masa la unul dintre cele două restaurante tradiționale românești aflate la cea de-a doua intrare a muzeului. Vă recomandăm cu încredere mămăliga cu brânză și smântână, precum și clătitele cu dulceață, sunt delicioase!

Sibiu noaptea

Dacă mai aveți o zi la dispoziție după vizitarea obiectivelor turistice din Sibiu, vă sfătuiesc să vizitați măcar câteva dintre numeroasele biserici fortificate din împrejurimile Sibiului. Începeți turul cu biserica fortificată de la Cisnădie, localitate situată la circa 10 km distanță de Sibiu. Puteți ajunge aici în aproximativ 25 de minute cu autobuzul, care pleacă din autogară la fiecare 30 de minute și costă 7 lei. Biserica Evanghelică fortificată se află chiar în centrul localității și a fost ridicată în secolul XIII ca bazilică romană, iar apoi a fost transformată pe stil gotic. Fortificația care înconjoară biserica a fost adăugată în sec. XV-XVI, fiind protejată de șanțuri cu apă. De mare valoare este altarul bisericii din comuna Bruiu, motiv pentru care vă recomandăm să o vizitați. Este deschisă zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă doar 7 lei.

Alte biserică fortificată foarte interesantă este biserica Sf. Mihail din Cisnădioara. Pentru a ajunge aici, aveți nevoie de mașină, transportul comun fiind deficitar în această zonă. Construită în secolul XII ca biserică romanică, se află situată pe vârful stâncos al dealului de la marginea satului, pe un platou îngust. Forma actuală este bine conservată încă din prima jumătate a secolului XIII. Drumul până aici nu este foarte anevoios, putând fi parcurs de aproape oricine. De aici puteți savura o frumoasă priveliște a împrejurimilor Mărginimii Sibiului. Interiorul bisericii nu este foarte spectaculos, dar nu trebuie să ratați picturile murale din altar și portalul romanic de la intrarea vestică.

Autocare dus-întors Sibiu

Găsește cele mai accesibile bilete de autocar dus-întors Sibiu

Cauți bilete accesibile pentru călătorii dus sau întors pe ruta Sibiu? Te poți baza pe noi pentru conexiuni de autocare Sibiu la prețuri începând de la 13,99 lei – și poți economisi și mai mult dacă îți rezervi călătoriile în prealabil. Sunt disponibile 3 stații în Sibiu, la care poți ajunge din 187 orașe de plecare. Verifică în rețeaua FlixBus dacă există o conexiune în orașul tău!

De ce să călătorești dus sau întors pe ruta Sibiu cu FlixBus

FlixBus oferă servicii confortabile la prețuri accesibile, pentru o experiență excelentă de călătorie a pasagerilor. Bucură-te de o călătorie confortabilă dus sau întors pe ruta Sibiu, grație dotărilor noastre precum Wi-Fi gratuit și prize electrice la bordul autocarelor. Alege locul preferat la efectuarea rezervării și călătorește relaxat, având bagajul de mână și cel de cală incluse în bilet.

Cum să îți rezervi biletul de autocar pentru călătorii dus sau întors pe ruta Sibiu

Rezervarea unui bilet pentru autocarele FlixBus este extrem de simplă: pe acest site web sau în aplicația gratuită FlixBus, poți efectua rezervarea cu doar câteva clicuri. La achiziționarea online a unui bilet dus sau întors pe ruta Sibiu, poți alege între diferite metode sigure de plată online, cum ar fi card de credit, PayPal, Google și Apple Pay. Alternativ, poți plăti în numerar la bordul autocarelor sau la unul din punctele de vânzare.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității