Autocar din și spre Sinaia

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Sinaia

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Sinaia

Informații despre Sinaia

Sinaia este o stațiune montană situată pe Valea Prahovei, la o distanță de aproximativ 45 de km de Brașov. S-a transformat într-o regiune turistică importantă odată cu alegerea sa drept reședință regală de către regele Carol I, care a construit aici domeniul regal Peleș. Puteți ajunge ușor cu trenul până la stația Sinaia, aflată pe calea ferată Brașov-București Nord.

Vă recomandăm să parcurgeți distanța dintre gară și domeniul regal pe jos, fiind o plimbare relaxantă de circa 20-25 de minute. Pe drum, faceți și un scurt popas la mănăstirea Sinaia. Construită la sfârșitul secolului XVII în stil brâncovenesc, a fost inspirată de mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, Egipt. Aici este înmormântat și omul politic Take Ionescu.

Castelul Peleș a fost construit în perioada 1873-1914 pentru a servi drept reședință regală de vară. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume și trebuie vizitat neapărat! Are peste 160 de camere, iar în această zonă mai există și două clădiri mai mici, respectiv Pelișorul și Foișorul. În prezent, acesta adăpostește Muzeul Național Peleș. Este deschis zilnic între 9:00 și 17:00, iar turul cu ghid durează aproximativ 45 de minute și costă 30 de lei. Turul include principalele camere ale palatului, respectiv grandiosul Hol de Onoare, sala de arme, biblioteca regală, teatrul regal, sala de concerte și apartamentul imperial, inaugurat pentru vizita împăratului Franz Josef, care n-a mai avut loc. Dacă mai aveți timp, puteți vizita și castelul Pelișor, care, deși nu este la fel de impresionant ca Peleșul, merită totuși văzut.

Obiective turistice în Sinaia

Deoarece este situat în apropiere de Sinaia, vă recomandăm să vă rezervați o zi și pentru o drumeție în Parcul Național Bucegi pentru a vedea Babele și Sfinxul. Nu este nevoie să urcați pe jos, deoarece puteți lua telecabina de la Bușteni până la Babele. Între Sinaia și Bușteni circulă foarte multe trenuri, iar călătoria durează aproximativ 10 minute. Vara, telecabina funcționează zilnic între 7:30 și 17:45, iar iarna, între 8:30 și 15:45. Prețul dus-întors este de 70 de lei, iar doar un drum costă 35 de lei. Dacă totuși doriți să vă aventurați și să urcați pe jos, accesul se poate face de la Bușteni pe Valea Jepilor spre Cabana Piatra Arsă. Traseul este destul de lung și de dificil, așa că nu vi-l recomandăm decât dacă sunteți echipați corespunzător!

Babele sunt formațiuni stâncoase aparte: au forma unor ciuperci din piatră și s-au format prin erodare. Sunt situate în apropierea vârfului Baba Mare din masivul Bucegi, lângă Cabana Babele, unde puteți și înnopta în cazul în care nu mai aveți posibilitatea de a vă întoarce în aceeași zi. Tot în apropiere se află altă structură formată prin eroziune eoliană, Sfinxul. Numele său provine de la asemănarea cu Sfinxul egiptean din Gizeh. Are o înălțime de 8 metri și o lățime de 12 metri, fiind o importantă atracție turistică, ce nu trebuie ratată! Despre formarea sa există numeroase legende, mulți oameni de știință fiind de părere că aceste forme atât de bine finisate nu ar fi putut apărea fără intervenție umană.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității