Sunt posibile călătoriile cu autocarul fără emisii de carbon?
Contribuțiile de compensare a emisiilor de carbon FlixBus
Când faci o rezervare online la FlixBus, trebuie doar să bifezi caseta „Compensare CO2”, după ce ți-ai ales cursa dorită. Emisiile de CO2 generate de călătoria ta sunt apoi calculate în funcție de durata și de distanța cursei. Suma astfel calculată este apoi adăugată automat la prețul biletului. Contribuția ta pentru mediu este de aproximativ 1 - 3% din prețul inițial al biletului. Donația ta va fi investită într-un proiect certificat de protecție a climei, în conformitate cu standardele internaționale de mediu.
Călătorește verde! Mediul îți va mulțumi...
S-a demonstrat că autocarele FlixBus sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și că emit un nivel extrem de scăzut de gaze cu efect de seră. Desigur, chiar și cele mai ecologice autocare tot produc o anumită cantitate de emisii de CO2. Astfel, datorită colaborării noastre cu atmosfair, îi oferim fiecărui pasager FlixBus opțiunea de a-și compensa impactul climatic al călătoriei FlixBus în momentul rezervării. Pe baza principiului sistemului de tranzacționare a cotelor de emisie, îți oferim opțiunea de a aduce o contribuție la mediu atunci când îți rezervi biletul. Contribuția ta va fi investită într-un proiect certificat de protecție a climei și compensează cantitatea respectivă de emisii de CO2.
Iată cum au fost folosite contribuțiile în 2017
Prin contribuția ta la protecția climei prin FlixBus, ai finanțat în anul 2017 proiectul „Cuptoare cu eficiență energetică” din Rwanda, acreditat de ONU și premiat cu standardul de aur. Aceste cuptoare eficiente contribuie la reducerea consumului de lemn în timpul gătitului în mediul rural din Rwanda, cu 80% față de vetrele tradiționale. Astfel, proiectul ajută la conservarea pădurilor, care, printre altele, sunt habitatul ultimelor gorile de munte din lume; în plus, contribuie la protecția climei la nivel global. Proiectul promovează și dezvoltarea sustenabilă în Rwanda, o țară care, din cauza statutului său socio-economic, se numără printre cele mai puțin dezvoltate țări din lume. Proiectul are contribuții însemnate pentru populația din această țară, de ex.:
- Subvenționarea fiecărui cuptor „Model Save80“ pentru familiile din această ţară
- Nivel mai ridicat al calității vieții datorită reducerii costurilor şi al timpului petrecut cu procurarea lemnelor de foc
- O mai bună sănătate a plămânilor, potrivit studiilor medicale
Iată cum au fost folosite contribuțiile în 2016
Mulțumită contribuției tale la protecția mediului, am susținut în anul 2016 un proiect de energie eoliană din Caraibe – insula Aruba. Au fost finanțate construcția și întreținerea turbinelor eoliene ca sursă de energie alternativă și sustenabilă. Parcul eolian de pe insulă este un proiect pionier pentru zona Caraibelor în ceea ce privește utilizarea energiilor regenerabile la nivel regional. Investiția în energie eoliană îmbunătățește siguranța privind furnizarea energiei, contribuie la protecția mediului la nivel global și sprijină procesul de generare sustenabilă de energie. În plus, în afară de protecția climei, proiectul reprezintă o contribuție valoroasă pentru populația locală:
- Mai multă independență față de sursele externe de energie prin întărirea sistemului autonom de alimentare cu energie din regiune;
- Consolidarea economiei locale prin crearea a noi locuri de muncă în construcții, operarea și întreținerea instalațiilor;
- Întărirea infrastructurii regionale în proiectul privind producerea energiei eoliene;
- Îmbunătățirea calității aerului la nivel local prin evitarea producerii de substanțe nocive din combustibili fosili, rezultați până acum din procesul producției de electricitate.