Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa
Crăciunul este una dintre cele mai mari sărbători creștine pentru români. De aceasta se leagă tradiții și obiceiuri transmise din generație în generație. Colindul și împodobirea bradului sunt cele mai răspândite tradiții de Crăciun din România, sărbătoare care promovează bunătatea și care pune accentul pe familie.
Târgurile de Crăciun sunt evenimente cu tradiție în Europa și care și-au căpătat notorietatea și în România, mai ales în ultimii ani. Desfășurate, în general, în luna decembrie, aceste piețe de sezon ne introduc în atmosfera magică a Crăciunului. Serile luminate de mii de beculețe, mirosul vinului fiert, a cozonacilor, gustul sărmăluțelor, poveștile și râsetele alături de prieteni și familie. Magia sărbătorilor. Toate acestea sunt adunate la Târgul de Crăciun.
Piața Constituției din Capitală este îmbrăcată în straie de sărbătoare în pragul Crăciunului, astfel că zona din fața Palatului Parlamentului prinde culoare și oferă un cadru autentic de iarnă printre sutele de luminițe și cu bradul imens frumos decorat.
Cei peste 1 milion de vizitatori care trec pragul Târgului de Crăciun din București în fiecare an se pot bucura de cozonaci, preparate tradiționale sau de vinul fiert cu scorțișoară, pregătite cu grijă de comercianți sosiți din toată țara.
Dintre o mulțime de variante este ușor să găsești cadoul potrivit de Crăciun pentru persoanele dragi sau bunătățile pe care vrei să le pui pe masă în seara de Ajun.
Casă magică a lui Moș Crăciun este preferata copiilor. Aici, Moșul și elfii săi îi așteaptă pe cei mici să le afle dorințele de Crăciun.
Bucură-te de atmosfera de Crăciun tradițională și călduroasă din capitala României.
Este cunoscut la nivel internaținal pentru vitalitatea sa, dar și în România ca fiind unul dintre cele mai frumoase din țară. Târgul de Crăciun din Sibiu se remarcă printr-un decor de poveste chiar în Piața Mare din oraș. Să fii înconjurat de atâta arhitectură în stil baroc te faci să te simți ca într-o Veneție mai mică și mai călduroasă.
Anul acesta va fi amplasat un brad artificial de 24 de metri înălțime, dar și 110 căsuțe din lemn. A-ți face cumpărăturile aici înseamnă deopotrivă magie și cultură.
Atmosfera este deosebită, în special spre seară, atunci când luminile decorative creează o scenă de poveste. Datorită localizării sale, în Despresiunea Sibiului, ninsorile sunt la ele acasă, ceea ce oferă orașului imaginea festivă, de Crăciun.
De asemenea, încumetă-te să pășești pe patinoar în timp ce asculți concertul de Crăciun. Începând din noiembrie se pot face rezervări online pentru Atelierul lui Moș Crăciun, una dintre cele mai vizitate căsuțe și care dă tonul distracției copiilor.
După Electric Castle, Untold și alte evenimente la care clujenii se pricep să le organizeze, a sosit timpul activităților de iarnă. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca a fost nominalizat îm 2018 la European Best Christmas Market de către European Best Destinations deoarece a suprins cu decorul deosebit și cu modul prin care a reușit să le transmită vizitatorilor magia sărbătorilor de iarnă.
Și anul acesta, organizatorii își propun să aducă spiritul Crăciunului în sufletele celor care trec prin Piața Unirii din Cluj-Napoca.
În ultimii ani acesta s-a desfășurat sub deviza „Familionul, familionul, hai la joc!”. Cu siguranță colindele, tradițiile și obiceiurile populare „reunesc familionul” în centrul orașului. Clujenii nu stau degeaba, ei se dau pe patinoar, participă la activități, iar cei mici îi scriu scrisori lui Moș Crăciun.
Și dacă tot ajungi la Cluj, ar fi păcat să ratezi Grădina Botanică, care se întinde pe o suprafață de aproape 14 hectare, parcul central și cazinoul, strada în oglindă sau Salina Turda, din apropierea orașului.
A devenit tot mai popular în ultimii ani și tot mai atrăgător. Amplasat în Piața Unirii din oraș, în mijlocul unor clădiri cu o arhitectură deosebită, care sunt îmbrăcate în haine de sărbătoare și pe care sunt realizate proiecții tematice, târgul orădean oferă o experiență de basm.
Vizitatorii se pot bucura în fiecare zi de pe durata evenimentului de tradiții autohtone, concerte live, decorațiuni, suveniruri hand-made. De mâncare să nici nu mai vorbim, Oradea este punctul de întâlnire a două bucătării - cea românească și cea maghiară. Care este rezultatul? Bucate alese, pe care nu poți să nu le încerci. Cozonacul, ciocolată sau șunca de casă și murăturile sunt doar câteva dintre mâncărurile pe care trebuie să le guști.
Dacă preferi un loc mai liniștit pentru cină, atunci îți recomandăm unul dintre restaurantele inedite aflate pe malul Crișului Repede: Spoon, Rivo sau Crinul Alb.
Punctul de atracție este dat de bradul imens de care sunt legate sute de beculețe.
Sfat: Dacă ajungi la Târgul de Crăciun din Oradea, nu rata ocazia de a vizita Pasajul Vulturul Negru (o emblemă a orașului) și nici șansa de a te relaxa în apa termală din Băile Felix.
Vestul țării se luminează în perioada premergătoare Crăciunului începând din Piața Victoriei din Timișoara. Decorațiunile de sărbătoare și perdeaua din mii de beculețe vestesc începutul iernii și oferă cadrul perfect pentru fotografiile de Crăciun.
Târgul de aici garantează voie bună, dar și meșteșugari locali, artiști, ateliere pentru copii și mâncăruri tradiționale.
Cu un pahar de vin fiert într-o mână și cu un kürtőskalács în cealaltă, îți recomandăm să vizitezi clădirea Palatului Culturii și Catedrala Mitropolitană din Timișoara, pentru care nu trebuie să parcurgi distanțe lungi deoarece le găsești exact în centrul orașului.
Un alt punct de atracție interesant este Muzeul Satului Bănățean, care se întinde pe 17 hectare. Aici se află construcții autentice ale bănățenilor din secolele anterioare și poți opta pentru a vizita acest loc fie independent, fie alături de un ghid specializat în istoria și tradițiile locale.
Amplasat în centrul orașului, în Piața Sfatului, foarte aproape de Biserica Neagră, târgul oferă o imagine desprinsă din poveste. Centrul Brașovului acoperit cu beculețe și decorațiuni? Un cadru perfect la poalele Muntelui Tâmpa pentru a întâmpina sărbătoarea Crăciunului.
La târgul din Brașov poți găsi produse artizanale, mâncăruri care te fac să îți lase gura apă, dar și băuturi calde. Magia Crăciunului se vede în ochii trecătorilor încântați de sezonul iernatic și care sunt în căutarea cadoului perfect pentru cei dragi.
După ce te delectezi cu mâncarurile și băuturile locale, poți profita de pârtiile de schi din apropierea orașului: Poiana Brașov, cea mai mare suprafață schiabilă din România, dar și pârtiile de la Predeal. Atât în orașul Brașov, cât și în apropierea lui, aventurile de iarnă sunt la ele acasă, astfel că îți este garantată o vacanță de excepție.